KYSYTTÄVÄÄ ?

Miten pääsen SikSak Ompelukouluun ?

SikSak Ompelukouluun ovat tervetulleita kaikki kaavanpiirtämisestä ja ompelusta innostuneet. Mitään pääsykokeita eikä ennakkotehtäviä ole. Alle 18-vuotiaiden tilaukseen tarvitaan holhoojan vahvistus.

Missä SikSak Ompelukoulun kursseja järjestetään ?

SikSak Ompelukoulu on netissä toimiva niin sanottu etäopetuskurssi, jossa voit opiskella juuri siellä missä itsellesi sopii, kunhan käytössäsi on tietokone, tabletti tai älypuhelin. Et ole koskaan riippuvainen määrätyistä kurssiajoista etkä –paikoista, vaan voit opiskella aina, kun vain löydät sopivan ajan omasta aikataulustasi harrastuksellesi. Eli opiskelu Ompelukoulussa ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan.

Kauanko kaavanpiirtämis- ja ompelukurssit kestävät ?

Koska voit opiskella aivan omaan tahtiisi SikSak Ompelukoulussa, ei kurssilla ole mitään kestoaikaa. Kurssikokonaisuus koostuu 12 kurssijaksosta, jotka voit tilata yksitellen tai koko paketin yhdellä kertaa ja opiskella ihan milloin itsellesi sopii. Joko nopeasti tai hitaammin, sinä itse määräät opiskelutahtisi.

Voinko opiskella vain kaavojenpiirtämistä, jos osaan jo ommella ?

Tottakai. Valinta on täysin sinun, mitä opiskelet ja missä järjestyksessä. Ideana on, että opit Ompelukoulussa piirtämään ja kuosittelemaan kaavat omilla mitoillasi ja osaat jatkossa tehdä juuri sellaisia vaatteita kuin itse haluat. Hyvinistuvina ja mieleisinä. 

Jos olen ommellut vain vähän, pärjäänkö SikSak Ompelukoulussa ?

Kyllä vaan. Kurssioppaat on suunniteltu siten, että opetettavat asiat etenevät helpoista vaikeampiin oppaasta toiseen. Ompelukoulussa opit sekä kaavojen piirtämisen että vaatteiden tekemisen perustekniikat kankaiden leikkaamisesta ompeluun. Hyvä lähtökohta on, jos osaisit  ommella jonkin verran koneella.

Jos olet aloittelija tai vasta vähän ompelua harrastanut, suosittelemme, että aloitat kurssijaksosta nro 1 ja jatkat opiskelua jakso kerrallaan numerojärjestyksessä. Näin saat kootuksi itsellesi varsinaisen vaatteiden tekemisen mitä-missä-milloin-tietopaketin, josta on hyötyä ja iloa sinulle koko loppuelämäksesi.

Voinko tilata vain oppaat, jotka tuntuvat täydentävän taitojani ?

Jos olet harrastanut kaavanpiirtämistä ja ompelua jo pidempään, voit aina valita kurssijaksoista vain tarvitsemasi. Kurssijaksoja voit aina tilata missä järjestyksessä haluat ja miten niiden sisällöt tuntuvat taitojasi täydentäviltä.

Opinko piirtämään kaavat vain omilla mitoillani ?

Et vain omilla mitoillasi, vaan vaikka kenen mittojen mukaan. Kun opit kaavanpiirtämisen perusideat, sinun on helppo tehdä kaavoja vaikka kavereillesi tai miksei vaikka ompeluasiakkaillesi. SikSak Ompelukoulussa opit myös kuosittelemaan kaavoja eri vaatemallien mukaan eli muokkaamaan tarvittavat kaavat malliin kuin malliin.

Mitä tarvikkeita tarvitsen pärjätäkseni Ompelukoulussa ?

Kaavanpiirtämisen opiskelua varten et välttämättä tarvitse kuin lyijykynän, mittanauhan, viivoittimen, nuppineuloja, sakset ja kaavapaperia.

Kun alat ommella vaatteita uusien kaavojesi mukaan, tarvitset lisäksi toki kankaan, ompelulankaa ja ompelukoneen.

Miten saan Ompelukoulun kurssioppaat tietokoneelleni ?

Kun olet tehnyt tilauksesi ja maksanut sen ohjeiden mukaan tilaussivuilla, saat tilausvahvistuksen pikimmiten sähköpostiisi. Tilausvahvistuksessa on Ompelukoulu-tiedoston latauslinkki, jota painamalla saat tilaamasi kurssioppaan heti käyttöösi omalle tietokoneellesi.

Kuinka nopeasti saan kurssioppaat käyttööni ?

Lähes saman tien, kun olet tehnyt tilauksesi ja maksusi on kirjautunut verkkokaupan tilille. Paluupostissa saat sähköpostin, jossa on Ompelukoulun tiedoston latauslinkki.

Jos minulle tulee kysyttävää, saanko neuvonta-apua Ompelukoulusta ?

Kyllä vain. Sinulla on käytössäsi SikSak Ompelukoulun neuvontalinja sähköpostiosoitteessa: info@ompelukoulu.fi ja viikoittain vaihtuvat opettajien puhelinajat.

www.ompelukoulu.fi

info@ompelukoulu.fi

käy tykkäämässä: www.facebook.com/siksakompelukoulu