SIK SAK OMPELUKOULU ON MUKAANSA TEMPAAVA NETTIKOULU

Opi piirtämään omat vaatekaavasi

SikSak Ompelukou on suunniteltu kaikille naisten vaatteiden kaavojen piirtämisen oppimisesta innostuneille ompelun harrastajille. Opiskelu ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan, vaan voit opiskella missä tahansa milloin tahansa kun sinulla on aikaa ja käytössäsi tietokone, tabletti tai älypuhelin. Ja toki voit printata kurssioppaat paperille, niin silloin et edes tarvitse mobiililaitteita mukaasi.

Kurssikokonaisuus on suunniteltu etenemään helpommista asioista vaikeampiin. Ensimmäisenä opit hameen peruskaavan ja saat vinkkejä sen kuositteluun eli erilaisten hamemallien toteutukseen. Parissa kurssin loppupään osassa piirretään jo kaavoja juhlavaatteisiin ja hääpukuihin sekä ulkoiluvaatteisiin, villakangastakkeihin ja tekoturkkeihin. Kun olet opiskellut ja läpikäynyt koko SikSak Ompelukoulun kurssin, olet kyllä jo melko taitava ompelija !

Sovituskorjauksista hyvinistuviin peruskaavoihin

SikSak Ompelukoulun ideana on opettaa sinut piirtämään itsellesi ns. peruskaavat. Kurssi neuvoo sinua sovittamaan ja korjaamaan kaavat sovituskorjausten mukaan juuri sinun mitoillesi sopiviksi, joten jatkossa sinulla on aina hyvinistuva peruskaava lähtökohtana kuositteluja eli eri malleja toteuttaessasi. Peruskaavat suositellaankin tehtäviksi esimerkiksi voimapaperista, koska niiden avulla piirrät sitten aina uusia kaavoja haluamiesi mallien mukaan.

Kaavanpiirtämisen ja ompelun mitä-missä-milloin-tietopaketti

www.ompelukoulu.fi-sivustolta löydät kurssiopaskohtaisen sisällysluettelon, kun klikkaat ensimmäistä vasemmanpuoleista valikkopalkkia ja valitset sieltä  alaotsikon: Sisällysluettelo numeroittain. Saman valikon alta otsikolla Kaavaoppi löydät täydentävää sisältötietoa. Sisällysluettelo ei erittele kaikkia kurssioppaiden numerokohtaisesti opettamia ompelun yksityiskohtia, joita kunkin mallin tekemisessä tulee vastaan. Mutta kun sinulla on koko SikSak Ompelukoulun 12-osainen kurssikokonaisuus, sinulla on melkoinen kaavanpiirtämisen ja ompelun mitä-missä-milloin-tietopaketti säästettäväksi vaikka jälkikasvunkin käyttöön, sillä nämä vuosien saatossa hyviksi testatut perusasiathan eivät vanhene.

Ideamalleista sesonkien muotikuviin – sinä osaat kaavoittaa mitä vaan

Yksittäisiä kaavaosioita ei ole vaan jokaisessa erillisessä kurssioppaassa on oma kaavakokonaisuuus muunteluideoineen sen sisältämille ideamalleille. Kaavanpiirtämisen lisäksi joka osassa on selkeät ja paljon kiitostakin saaneet työvaiheselostukset havainnollistavine piirroksineen.

SikSak Ompelukoulun vaatemallit on suunniteltu ideamalleiksi yleisesti suosittujen vaatemallien mukaan. Kun opit piirtämään kaavat itsellesi, olet oma designerisi joko itsesuunniteltuja malleja ja muotikuvissa, vaateputiikeissa tai vaikka televisiossa näkemiäsi malleja toteuttaessasi. Peruskaavat ja –rakenteet osatessasi ei ole temppu eikä mikään soveltaa niitä malliin kuin malliin. Eikö ole houkuttelevaa: saat juuri sellaisia vaatteita kuin haluat juuri sinun omien mittojesi mukaan mitoitettuina ja juuri sellaisista kankaista, kuin haluat !

TERVETULOA MUKAAN SIKSAK OMPELUKOULUUN

www.ompelukoulu.fi